*****************************************************************************************

De organisatie van de concerten in de dorpskerk heeft nu een eigen website.

Deze kunt u vinden op: http://dorpskerkconcerten.nl/.

*****************************************************************************************

 

Foto's van het derde concert in de dorpskerk op 6 maart 2016.

 

Derde dorpskerkconcert komt er aan (nieuwsbericht van februari 2016).

 

Nieuw programma Dorpskerkconcerten bekend

Na één concert vorig jaar, dat met een uitverkocht huis buitengewoon enthousiast werd ontvangen, heeft de organisatie nu een drietal verschillende concerten voorbereid. In de dorpskerk van Leimuiden zullen op 1 november 2015 Sophie van Dijk op harp, Wim Loos op het orgel en Wim van Klink op hobo een concert geven. Beide laatsten zijn in de regio bekend als gedreven musici.

Op 24 januari 2016 zal het Trio Da Capo, bestaande uit Anja Tobel-van de Braak op basklarinet, Hans Tobel op fluit en Peter Dingemanse op piano een concert geven met klassieke én heel herkenbare muziek.

Ten slotte zal op 6 maart 2016 deze serie afgesloten worden met een concert door het gezelschap dat ook het allereerste concert vorig jaar verzorgde namelijk het Accordeontrio van Drieks Daams, Ton Krijger en Theo van der Hoorn samen met Martin Boek op gitaar.
Opnieuw zullen zij hun uiterste best doen om het publiek te verbazen met de onverwachte klanken die zij uit hun instrumenten weten te toveren.

De aanvangstijd van de concerten is 13.00 uur, vanaf 12.30 uur is er koffie.
De entreeprijs is € 10 inclusief koffie.
Locatie Dorpskerk, Dorpsstraat 49 Leimuiden.

De kaartverkoop voor deze concerten start ruim 3 weken voor de concertdatum bij de Gemakswinkel, Nokweg 3 te Leimuiden.

We hebben voor de dorpskerkconcerten een Facebookpagina aangemaakt: Facebook/dorpskerkconcertenleimuiden
En we zijn voornemens om elk jaar een nieuwsbrief uit te geven zodat u tijdig geïnformeerd wordt over het komende concert(en) en natuurlijk de recensie van het voorgaande concert.
Geef uw e-mailadres aan ons door en u krijgt onze informatie op tijd. Dat kan via deze link.
Twente Zangers in Dorpskerk Leimuiden

Vrijdag 3 juli 2015 treed Vocaal Ensemble de Twente Zangers op in de dorpskerk in Leimuiden.
Het Vocaal Ensemble de "Twente Zangers" uit Rijssen is opgericht op 30 juni 1965 en bestaat uit zestien zangers: vier eerste en vier tweede tenoren, vier baritons en vier bassen.
De muzikale leiding is in handen van Louis ten Vregelaar.

Het repertoire is zeer breed: nationale en internationale volksliederen, delen van operettes en musicals, als ook kerkmuziek, en negro's.
Veel van onze nummers worden a capella gezongen, waarbij de homogene koorklank opvallend is, maar ook met pianobegeleiding kan de groep goed uit de voeten. Regelmatig zijn onze eigen solisten in de verschillende nummers te horen.

Het ensemble laat zich regelmatig horen op concoursen en festivals in binnen- en buitenland en heeft al diverse concertreizen gemaakt naar o.a. Duitsland, Tsjechie en Belgie. Alom weten we als zangers ons publiek door de koorklank aangenaam te verpozen, aldus het ensemble op hun site.

U bent van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Het concert begint om 20.00 u. De kosten bedragen € 6.

Hier vindt u meer informatie over De Twentezangers.Twentezangers

Het eerste koffieconcert

Na de restauratie van de Dorpskerk, een rijksmonument, en de bouw van De Ontmoeting is in 2012 een mooie multifunctionele accommodatie gerealiseerd in het centrum van het Leimuiden. Vanuit de gedachte dat de Protestantse gemeente in Leimuiden kerk wil zijn van en voor het dorp, ontstond het idee om dit markante gebouw ook op een andere wijze ten dienste van het dorp te stellen.
De akoestiek van dit historische gebouw is nu buitengewoon geschikt voor kleine concerten, een uitdaging voor de musici, want echt alles is nu op elke plaats heel helder te horen.

Op zondagmiddag 9 november 2014 om 13.00 u. (vanaf 12.30 u. koffie) is een eerste koffieconcert gehouden met direct een heel bijzondere instrumentale combinatie: klassiek gitaar en accordeon.
Een tot de laatste plaats uitverkocht huis heeft enthousiast genoten van een concert dat gegeven werd door Martin Boek op klassiek gitaar en het accordeontrio bestaande uit Drieks Daams, Ton Krijger en Theo van der Hoorn.

Op het programma stonden enige werken voor gitaarsolo, composities en arrangementen van Drieks Daams voor accordeon en tot besluit Concerto per Lute van Vivaldi, waarbij de gitaarsolist begeleid werd door het accordeontrio.

koffieconcert

Martin Boek op klassiek gitaar en Drieks Daams, Ton Krijger en Theo van der Hoorn op de accordeon.

De unieke concertlocatie voor kamermuziek in combinatie met de geweldige musici die in het dorp wonen bracht het publiek zondag duidelijk in vervoering. Het publiek reageerde instemmend om de concertreeks te vervolgen en als voorlopige datum zondagmiddag 1 februari 2015 vrij te houden. Dat is ons helaas niet gelukt.

De voorbereidingstijd bleek echter te kort om een kwalitatief gelijkwaardig concert te kunnen presenteren. Daarnaast kregen we afzegging voor een concert in maart. We richten ons daarom nu op het volgende seizoen. Inmiddels hebben we een groepje van 8 personen die meedenkt en helpt bij de voorbereiding en tijdens de concerten. Er is al contact gezocht met musici voor een concert begin november 2015, begin februari en in april 2016.

Op deze plaats kunt u binnenkort nadere informatie vinden over de komende concerten seizoen 2015/2016.