Groot verzet door Wouwse wijven in Rijnsaterwoude tegen sluipverkeer, waar blijven de Leimuise wijven, hebben die geen kinderen, die naar school fietsen in Alphen? Wel een enorm grondverzet in Leimuiden, zowel in het dorpshart als Leimuiden West. Hoezo Pfas of stikstofprobleem, Leimuiden is op de schop gegaan de afgelopen maanden, eindelijk.

De kruising Dr Stapenseastraat met de N207 is geasfalteerd het weekend voor de kerst, we zaten een paar nachten (of was het er maar één) wat opgesloten in ons dorp.

Sluipverkeer

Met de dorpsraad Rijnsaterwoude gaan we in overleg over de aanpak van het sluipverkeer. Wij zoeken nog mensen die zich hiervoor willen inzetten om hun schoolgaande kinderen in Alphen een veilige route te bieden.

Kruising N207

Het interim bestuur heeft uitleg gekregen van de provincie en gemeente over de voortgang van de smart-mobility oplossing.

Over een jaar hopen we dat de kruising definitief is/wordt aangepast voor de komende 10 jaar om de doorstroming op de kruising sterk te verbeteren met de dit voorjaar al aan u gepresenteerde smart-mobility oplossing door de Provincie Zuid-Holland. Het plan is nu uitgewerkt door de provincie, wij denken dat dit ook voor Leimuiden een verbetering wordt. Er worden wat bomen gekapt langs de N207, zodat o.a. de fietsenstalling (de tijdelijke voorziening gaat vervallen) ook beter in zicht blijft om vandalisme te voorkomen, de bomen worden weer vervangen. Zie de kennisgeving van de gemeente K&B.

Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning vergunningsvrij: het kappen van de bomen, N207 kruising dr. Stapenseastraat en Burg. Bakhuizenlaan te Leimuiden, W2019/259.

Leimuiden is al met al door de projecten zo’n 150 volwassen bomen kwijtgeraakt, jonge bomen komen er voor terug zo is beloofd, daar houden we gemeente, provincie en ontwikkelaars aan.

De gemeente K&B is in onderhandeling met de Protestantse gemeente over de aankoop van een strook grond voor de voormalige school met de Bijbel aan de Stapenseastraat t.b.v. een extra linksaffer, fietspad (r. ringvaartbrug) en de bushalte. Die ruimte lijkt te krap voor alle wensen, overleg is nog gaande over omvang en prijs. Verplaatsing van de bushalte zou veel oplossen, maar ligt moeilijk bij de busmaatschappij.