Bospark
Wethouder Peters heeft het Bospark geopend, samen met leerlingen van de basisscholen, door het onthullen van drie verbodsborden tegen hondenpoep.

De borden zijn ontworpen door leerlingen van de scholen in de buurt: De Kleine Wereld, De Schakel en De Torenvalk. Elke school levert een winnaar.

Het park is een echt 'doe'-park geworden, waar kinderen de natuur kunnen beleven. Een deel van de bomen komt terug als speelobstakel, het water is toegankelijk gemaakt en er komt een kruidentuin waaruit iedereen kruiden kan halen. Omdat het park ingericht is op gebruik, is hondenpoep er niet welkom, daarom is aan kinderen van de basisscholen gevraagd een ‘hondenpoepbord’ te ontwerpen waarop staat dat hondenpoep niet welkom is.

De herinrichting van het Bospark is een initiatief van Leimuiden Natuurlijk. De bomen uit het park moesten eerder verdwijnen voor de ophoging en stabilisatie van de kade. Er zou een grasdijk voor terugkomen. Leimuiden Natuurlijk spoorden buurtbewoners en de gemeente aan om van de groenstrook een recreatief parkje te maken. De gemeente ging akkoord en reserveerde 50.000 euro voor het project. Visser Tuinen uit Leimuiden maakte een ontwerp en verzorgde de aanleg. Het project is daardoor een coproductie tussen gemeente, inwoners en bedrijfsleven. Het park heeft een schelpenpad, knotwilgen, een bloemenweide, diverse kruiden, een speelplek en kleine bomen zoals de meidoorn en hazelaar. Van de boomstronken worden bankjes gemaakt en op de dijk komt een olifantenpad.