Kernen in hun kracht, samenwerking Gem. K&B en het Praethuys (Groen en Praethuys).

Eerste artikel.
groenstrook bij M&K-gebouw

Kan Leimuiden een mooiere uitstraling gegeven worden? Waarschijnlijk wel. Gemeente en de nog te formeren werkgroep voor dit project maken eerst een 0-meting. Zeg maar een inventarisatie van dit moment hoe het groen erbij staat of het ontbreken daarvan.

Vanuit de 0-situatie wordt bekeken wat er verbeterd kan worden. Door inzet van de werkgroep en afspraken van de Gemeente met de werkgroep zorgen voor meer kleur en hoge beplanting. Dit kan variëren van bloembakken met eenjarige planten (gerealiseerd initiatief van het Praethuys) tot het verbetering van plantsoenvakken.
Voor de realisatie zijn mensen nodig om een werkgroep te vormen voor onderhoud en beheer en natuurlijk fondswerving.
Het dorpsplein is het eerste aan de beurt, daarna volgen andere delen van Leimuiden, indien er voldoende draagvlak is.

Stand van zaken.
De 7 nieuwe bloembakken zijn voorzien van grond en beplant met gesponsorde perkplanten. In het groenperk naast café René, Dorpsplein Dr. Stapenseastraat, zijn vlijtig liesjes gepland; er moet nog verder worden gewied en wat grond worden aangebracht.
Met de door de gemeente beschikbaar gestelde grond vulden de groengroep de border langs het Witte Merelpad op en plaatsten stekken en ander fleurig groen.
De vrijwilligers van het Groen Atelier voeren thans overleg met de gemeente over andere mogelijkheden tot het opvrolijken met kleur en fleur van de randen van het Dorpsplein. Zij denken aan het (her)plaatsen van een tweetal bomen langs de rand van het Dorpsplein en het plaatsen van enkele (lagere) bloembakken langs de (parkeer)zijde van de huisartsenpraktijk de Linde.

Bloembakken en borders vragen onderhoud en met warmte extra water. De gemeente is gevraagd om waterpunten en de werkgroep praat met omwonenden om bij te springen bij het onderhoud. Ook deze projectgroep van 'Kernen in hun Kracht' maakt graag weer gebruik van een ruimte in het voormalige Maarse & Kroongebouw al was het maar als droge opslagplaats van haar tuingereedschap. Aan het vullen van de bloembakken en de border langs het Witte Merel pad met grond en het plaatsen van de perkplanten en ander groen werkten mee: Maaike Bloemsma, Ans Bonder, Hans Helgering, Bram van de Meij, Robert Castenmiller, Wim Ouwerkerk, Trix van Puffelen.
Komt u helpen bij het onderhoud? Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het project wordt vervolgd.

 


Heeft u misschien ook ideeën over dit project? Dan is het handig om daarvan op de hoogte te raken.
U kunt uw mening geven via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar u kunt ook nog aan het project meedoen, wat misschien nog wel leuker is. Meldt u dan aan via het zelfde emailtje.