Oud-Leimuiden

Vanaf 1 maart 2014 is een groepje ondernemende mensen aan de slag gegaan met het oprichten van een breed gedragen, representatieve Dorpsraad voor Leimuiden. Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van het Praethuys in de Boerderij werd duidelijk dat er ook in Leimuiden vraag is ontstaan naar een Dorpsraad. Leimuiden verdient een duidelijke stem in Kaag en Braassem en een sterke dorpsraad kan daar veel aan bijdragen. Met dank aan het vele voorbereidende werk van het Praethuys, kon de werkgroep een vliegende start maken met het oprichten van een dorpsraad voor Leimuiden.

 

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben de inwoners van Leimuiden zich massaal uitgesproken door te stemmen op kandidaten uit Leimuiden. De oproep om te gaan stemmen heeft niet geleid tot een echt grote opkomst, die bleef steken op ca. 58.5%, 1% lager dan het gemiddelde voor Kaag en Braassem. Landelijk gezien natuurlijk goed. In totaal hebben de kandidaten uit Leimuiden gezamenlijk 1629 stemmen gekregen van de 2073 uitgebrachte stemmen. Het resultaat is vijf zetels met voorkeursstemmen voor gemeenteraadsleden uit ons mooie dorp. Onze inwoners hebben daarmee een duidelijk signaal afgegeven aan de politiek: Leimuiden telt mee!

 

Tegelijkertijd hebben zich bijna honderd Leimuidenaren opgegeven om lid te gaan worden van de Dorpsraad Leimuiden. Een duidelijk signaal dat er draagvlak is voor een dorpsraad in Leimuiden. Het is natuurlijk de bedoeling dat alle inwoners (gezinnen) lid worden van de dorpsraad.

 

Wilt u nog meer weten over Leimuiden? Kijk dan even op Wikipedia.

 

En ook is er een stichting actief: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., die nog meer weet van onze historie. Zij geven vier maal per jaar een tijdschrift uit: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Heeft u toevoegingen? Stuur de tekst naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tijdinghen

Het tijdschrift hiernaast is een jubileumuitgave dat in 2008 huis aan huis is verspreid onder de inwoners van Leimuiden en Rijnsaterwoude. De uitgave is mogelijk geworden door de inzet van vrijwilligers en de winkeliersvereniging in Leimuiden.


Johannes de Doper NH_kerk_Dorpsstr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kerk in de Dorpsstraat (links) is een monument en ook de H. Johannes de Doper aan Willem van der Veldenweg.